Teknoloji

Dayanılmaz haberler ardı ardına geliyor! GÖZDE’nin ilk teslimatı gerçekleşti!

Türk savunma sanayisinde güdümlü mühimmat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde TOLUN Mühimmatının ilk ihracatını gerçekleştirdiğini açıklayan ASELSAN, bu alanda yeni bir başarıya imza attı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda ASELSAN bünyesinde ve TÜBİTAK-SAGE iş birliğiyle geliştirilen REKLAMLI Güdüm Kitinin ilk teslimatı yapıldı. F-16 savaş uçakları için tasarlanan GÖZDE’nin Bayraktar AKINCI Taarruz İnsansız Hava Aracına (TİHA) entegrasyon çalışmaları başarıyla devam ediyor.

Faaliyet gösterdiği coğrafyalarda sivillerin zarar görmemesini her zaman ön planda tutan Türk Silahlı Kuvvetlerinin hassas vuruş kabiliyeti, LİKED Güdüm Kiti ile bir üst seviyeye çıkarıldı.

Harp başlığı olarak Mk-82 bombasını kullanan LIKED Güdüm Kiti, GPS/INS navigasyon sistemleri ve lazer arayıcı başlığıyla 3 metreden hassas vuruş kabiliyetine sahip. Yüksek hızda ilerleyen hareketli hedefleri de vurabilen LIKED, ayarlanabilir yükseklikte patlayabiliyor.

GÜDÜMLÜ MÜHİMMAT ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR

Türk savunma sanayii dairesi, Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı ile uyum içinde ihtiyaç duyulan her türlü mühimmatın geliştirilmesi konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren mühimmatın, özellikle ‘Savaşta Kanıtlanmış’ statüsüne ulaşmasının ardından ihracat alanında da kendine yer edindiği görülüyor.

Türkiye, özellikle İHA ihracatının da etkisiyle son 8 yılda 40’tan fazla ülkeye mühimmat ihraç etmeyi başardı.

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST.COM

sivaslihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu